Selasa, 2 September 2014

RESEPI KEK MENTEGA

Bahan-bahan:
1 Pek Tepung Kek Segera MyCakes Corner(500g)
4 Biji Telur
1 Cawan Susu Cair
1 Cawan Mentega

Cara Memasak:
a. Pukul telur sehingga kembang. Masukkan susu cair dan mentega. Kacau sebati.
b. Masukkan tepung kek sedikit demi sedikit dan kacau rata.
c. Bakar pada suhu 180 c selama 50 minit atau kukus sehingga masak.

Nota:
Alaskan acuan kek dengan kertas minyak dan sapukan mentega pada acuan bagi memudahkan kek dikeluarkan daripada acuan. Gunakan api atas bawah semasa pembakaran kek di dalam ketuhar.



Gambar: RESEPI KEK MENTEGA

Bahan-bahan:
1 Pek Tepung Kek Segera MyCakes Corner(500g)
4 Biji Telur
1 Cawan Susu Cair
1 Cawan Mentega

Cara Memasak:
a. Pukul telur sehingga kembang. Masukkan susu cair dan mentega. Kacau sebati.
b. Masukkan tepung kek sedikit demi sedikit dan kacau rata.
c. Bakar pada suhu 180 c selama 50 minit atau kukus sehingga masak.

Nota:
Alaskan acuan kek dengan kertas minyak dan sapukan mentega pada acuan bagi memudahkan kek dikeluarkan daripada acuan. Gunakan api atas bawah semasa pembakaran kek di dalam ketuhar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan