
Quiche Chicken Mushroom
Oleh: Azie Kitchen
Bahan A:
200gm tepung gandum
1 sk garam
Mixed herbs
Bahan B:
110gm cold butter-kiubkan
1 biji telur kuning
1/4 tbs jus lemon
Satukan semua bahan B dan campurkan ke dalam Bahan A. Kemudian uli sehingga menjadi doh yang lembut. Simpan di dalam peti sejuk selama 15 minit.
Selepas itu, canai dan terap dalam acuan pie yang boleh dikeluarkan dari bawah. Cucuk doh dengan garfu dan bakar secara blind bake selama 15 minit.
Bahan C:
Chopped garlic
2tbs olive oil
Capsicum
Celeries
Button mushroom - hiris nipis
Onion - kiubkan
Minced chicken
Secubit garam
Panaskan minyak dan masukkan bawang putih. Masukkan minced chicken, Goreng sekejap masukkan semua bahan sayuran, garam dan sedikit mixed herbs. Sesuaikan rasa dan ketepikan.
Bahan D:
250 gm Whipped cream
Coarse black pepper
4 biji telur
Satukan semua dan kacau sebati.
Selepas doh dibakar secara blind bake, masukkan filling sayuran tadi dan akhir sekali, masukkan cream tadi dan taburkan cheddar cheese. Bakar selama 35minit pada suhu 170C.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan